Υπηρεσίες

 
 
 
 
 
 
 
 

Ατομικές Συνεδρίες

 
Ένας τόπος ασφαλής

Πολλές φορές νοιώθουμε παγιδευμένοι σε αδιέξοδες προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις που μας κάνουν να υποφέρουμε αφού πολύ συχνά αναγκαζόμαστε να διαγράψουμε τις προσωπικές μας ανάγκες, τις επιθυμίες ή και τις αξίες μας. Νοιώθουμε μπερδεμένοι, δεν ξέρουμε τι θέλουμε , πώς να προχωρήσουμε. Αυτό μας γεμίζει με αγωνία και φόβο για το μέλλον.
 
Η ψυχοθεραπεία μας δίνει την δυνατότητα για μια συνάντηση με τον εαυτό μας. Είναι μια εντελώς ιδιαίτερη και προσωπική διαδικασία. Βασίζεται στην σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον θεραπευτή μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον όπου θα μας ακούσουν, χωρίς κριτική αλλά με σεβασμό και φροντίδα . Όπου οι φόβοι και οι αγωνίες μας θα αναδειχθούν και θα συζητηθούν.

Μέσα από αυτή την διαδικασία θα μπορέσουμε να δώσουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας να σκεφτεί και μαζί με τον θεραπευτή σταδιακά τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους, θα γίνουν ξεκάθαρα. Θα αποκτήσει ένα νέο νόημα η ζωή μας, πιο συνειδητό, πιο ουσιαστικό για εμάς.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Συμβουλευτική Γονέων

 
Ακόμα και στις καλύτερες συνθήκες η δουλειά του γονιού είναι κάθε άλλο παρά εύκολη.
Συχνά γίνεται περίπλοκη, γεμάτη άγχος και αγωνία . Οι γονείς καλούνται να πάρουν στους ώμους τους το δύσκολο έργο διάπλασης ανθρώπων και να είναι διαθέσιμοι 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο. Είναι οι πρώτοι εκπαιδευτές αλλά και εκείνοι που θα δώσουν στο παιδί τον προσανατολισμό του.
 
Πως όμως μπορεί αυτό να συμβεί όταν η καθημερινότητα σας συνθλίβει και χάνετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στην ικανότητα να είστε ‘αποδεκτός’ γονιός;

Μέσω της συμβουλευτικής, μαθαίνετε ένα τρόπο οικοδόμησης σχέσεων με τα παιδιά, που δεν θα είναι αυταρχικός και θεμελιωμένος σε σχέσεις εξουσίας αλλά ούτε και υπερβολικά ανεκτικός. Η άμεση και ξεκάθαρη επικοινωνία του γονιού με το παιδί αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των καλών σχέσεων μέσα στην οικογένεια.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Συμβουλευτική Ζεύγους

 
Τα ζευγάρια όλο και πιο συχνά έρχονται αντιμέτωπα με την διαπίστωση ότι ο παλιός ενθουσιασμός της σχέσης τους έχει δώσει την θέση του σε μια δυσλειτουργία. Παράπονα, θυμός, οδύνη, ρουτίνα, αδιέξοδο.

Ένα ζευγάρι αποτελεί ένα σύστημα που είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του. Είναι μια οντότητα από μόνη της που δημιουργεί το όριο και στηρίζει τα άτομα όταν γίνονται ευάλωτα.
 
Η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να αναγνωρίσει και να αλλάξει τους κύκλους ματαίωσης και μοναξιάς στη σχέση. Να κατανοήσει ο/η κάθε σύντροφος, τόσο τα δικά του/της συναισθήματα όσο και του/της άλλου/ης συντρόφου. Να αποκτηθεί ένας νέος τρόπος επικοινωνίας που να οδηγεί σε αμοιβαία κατανόηση, εμπιστοσύνη και οικειότητα.